Blog

Slip smerten – mærk dig selv

  |   Blog

Lange dage i en stationær arbejdsposition, forkerte vaner eller blot slid kan medføre, at du med tiden oparbejder problematikker i kroppen, der giver sig til udtryk ved smerter og ubehag. Fordi du er den eneste der ved hvor længe og i hvor stort et omfang dine smerter har varet, er din egen imødekommenhed over for smerterne også det bedste initiativ i forebyggelsen mod langvarige eller i værste tilfælde kroniske smerter i kroppen.

 

Tag dine smerter seriøst

 

Måske har du på egen krop oplevet at kortvarige smerter i kroppen går over af sig selv, hvilket er heldigt og belejligt. Oplever du smerter i kroppen som enten tiltager eller slet ikke fortager sig, kan det være en rigtig god idé, at få professionel hjælp til håndtering af smerterne, da de i sidste ende kan være hæmmende for din livskvalitet. Dels kan de forhindre dig i at leve dit liv på normal vis, dels kan kroppen begynde at ’håndtere’ smerten ved at kompensere for dens tilstedeværelse. Dette gør kroppen eksempelvis ved at overbelaste andre dele af kroppen for at skåne den hæmmede del, hvilket i sidste ende kan medføre langt mere komplicerede og smertefulde forløb.

Af flere forskellige grunde, er det derfor afgørende, at du mærker efter i din krop og tager eventuelle smerter seriøst, så du undgår unødige belastninger for din krop både her og nu, men også i fremtiden. Ved at mærke efter hvilke signaler din krop sender, kan du meget bedre og mere effektivt hjælpe dig selv med at komme videre og i sidste ende helt slippe smerterne.

 

Vær følsom uden at være overfølsom

 

Dette er hermed ikke en opfordring til at blive overfølsom, men derimod til at være følsom, hvilket vil sige at lytte til sin krop og dennes behov. Overfølsomhed opstår hvis du foregriber smerterne og forestiller dig dem i situationer, hvor de i virkeligheden ikke har eksistensberettigelse. Følsomhed er dermed nærmere en betegnelse for den anerkendelsesproces, der opstår ved tilstedeværelsen af reelle smerter og en håndsrækning mod, at få dem afviklet så hurtigt som muligt.