Blog

Lytter du til, hvad din krop fortæller dig?

  |   Blog

Hvis du lytter til hvad din krop fortæller dig, oplever du måske også nogle gange, at din krop siger fra og beder dig om, enten at holde op eller at tage en pause – og det er afgørende, at du lytter til det. Det svære er, at differentiere mellem hvad din krop fortæller, og hvad din hjerne fortæller.

 

Lær af differentiere mellem krop og hjerne

 

Du har sikkert prøvet at løbe en tur og efter nogle kilometer følt, at hvis du løber længere kollapser dine ben. Følelsen er reel og opstår for de fleste mennesker, men helt praktisk har følelsen ingen forankring i virkeligheden. Med mindre du er i færd med at udføre et ekstremløb eller har udsat kroppen for et uhørt fysisk anstrengelsesniveau, er der ingen chance for dine ben ikke fortsætter med at holde dig oppe. Din hjerne vil lang tid før din krop ’være færdig’ og derfor kan du vinde rigtig meget ved at træne din udholdenhed og lære at adskille de signaler din krop og din hjerne sender.

 

Forstå din krop og dine smerter

 

At lære at differentiere mellem hvad din hjerne og din krop fortæller dig er ikke kun en fordel i forhold til at blive bedre til at presse sig selv. Det er også en fordel i forhold til at imødekomme skader. Lærer du at mærke efter, hvornår henholdsvis din hjerne og din krop siger fra, er det også langt lettere for dig at registrere, hvornår din krop har ondt, og du bør sige fra. Derved øger du ikke kun forståelsen af din krops signaler under træning, men også generelt, hvilket kan hjælpe dig til at håndtere og forstå smerter, deres årsag og løsningen derpå.

Mangler du rådgivning om, hvordan du bedst kommer igennem et skadeforløb, kan det være en god idé at rådføre dig med en professionel fysioterapeut, der kan komme med indspark til, hvad du bør gøre mere eller mindre af for eftertiden.

Vi vil meget gerne hjælpe dig med at blive skadefri igen, og du er altid velkommen til at kontakte os.