Blog

Hvad vil sundhed sige?

  |   Blog

De sidste efterhånden mange år, har der været et overskyggende fokus på sundhed blandt den danske befolkning. ”Husk at dyrke daglig motion” og ”spis sundt” lyder de genkendelige anbefalinger, hvilket alt sammen er en rigtig god idé og nogle konkrete, brugbare huskeregler.

 

 

Den nuancerede sundhed

 

En bagside af den noget fokuserede debat er udvaskningen af nuancerne i sundhedsbegrebet. For udover at spise sundt og dyrke regelmæssig motion, handler sundhed nemlig også om, at have en sund og komfortabel krop, der hverken døjer med smerter eller skader. Sundhed er altså i denne forbindelse også et udtryk for forvaltningen af din krop og dens respons derpå.

Overtræning og for stramme diæter placerer sig således ikke nødvendigvis i toppen af sundhedsbarometret, selv om alle tre ting umiddelbart indbefattes i de ”sunde” anbefalinger fra tidligere.

 

Fordi du ikke er ligesom alle de andre

 

Men at din krop er sund handler ligeså meget om, at den får den rigtige kost og den rigtige motion lige netop tilpasset dig – andet kan nemlig desværre ende ud i forfejlede resultater, der er alt andet end sundt for både dig og for din krop. Skader og smerter er bare nogle af de konsekvenser træning, der ikke er individuelt tilrettelagt, kan have, hvilket, på trods af hensigten, kan komme til direkte at modarbejde det indledende ønske om øget sundhed.

Er du i tvivl om, hvad der netop virker for dig, eller står du i en situation, hvor du har brug for konkret vejledning til genoptræning, kan det være en rigtig smart idé, at tage kontakt til en professionel fysioterapeut, der kan hjælpe dig med at forebygge skader og smerter, ved at fremhæve hvad du eventuelt skal være særligt opmærksom på. Tomas Kofoed Nielsen er uddannet manuel terapeut med særlige kompetencer indenfor elitesport og med erfaring i at behandle og efterse kroppen med afsæt i, at skabe de bedste fysiske forudsætninger for det enkelte individ.  Leder du derfor efter en fysioterapeut med særlig indblik i sport og træning, kan du derfor med fordel tage kontakt til klinikken Hele Kroppen, hvor Tomas står til rådighed med kvalificeret hjælp og vejledning.