Blog

Fysioterapi – med fokus på kroppen som helhed

  |   Blog

Fysioterapi kan hjælpe dig til at overkomme længere eller kortere smerteforløb. Det kan hjælpe dig med øvelser og med lindring.

 

Kroppen som én organisme

 

Det særegne ved fysioterapi med fokus på hele kroppen er erkendelsen af, at ting hænger sammen. Har du for eksempel ondt i ryggen kan det måske skyldes, at du i virkeligheden døjer med en knæskade og ryggen derfor kompenserer for det hæmmede område ved at trække skævt. Har du derimod ondt i ryggen, kan det måske skyldes et skævt bækken eller din holdning generelt.

Smerte kan hurtigt forplante sig rundt omkring i kroppen, og fordi kroppen lettest forholder sig til smerte ved at lokalisere den, har kroppen også en tendens til at sende smertesignaler fra ét meget konkret sted, på trods af at smerten reelt udspringer fra et helt andet sted end det umiddelbart hæmmede.

 

Invester i forståelse og i forebyggelse

 

Derfor er fysioterapi med kroppen som helhed din bedste investering i din egen krop og i at finde kilden til din smerte og få den behandlet. Et fokus på hele kroppen er således ikke kun en fordel i forbindelse med det konkrete behandlingsforløb, men også i forbindelse med forebyggelse. Ved at vælge en fysioterapeut, der har fokus på hele kroppen frem for en enkelt del af kroppen, får du en mulighed for at forstå årsagen til din smerte. Derved kan du imødekomme forebyggelsen af den, ved at være opmærksom på, hvordan andre dele af din krop eventuelt har en påvirkning for det område du føler/har følt smerte i.

Tomas Kofoed Nielsen er uddannet manuel fysioterapeut og professionel i, at behandle og efterse hele kroppen. Som fysioterapeut med fokus på sammenhænge, er hans klinik HeleKroppen et oplagt valg til dig, som vil forstå og forebygge ømhed og smerte i din egen krop. Dette sker gennem et personligt forløb, hvor dine dagsrutiner og din krop kigges efter i sømmene for at forstå den egentlige grund til smerten og derved give dig, de bedste forudsætninger for selv i fremtiden at kunne forebygge smerten.